В момента разглеждате форума като гост , което ви дава ограничен достъп до теми,дискусии и други екстри.При безплатна регистрация в нашият форум ,ще имате възможноста да побликувате теми,да комуникирате с други потребители ,да отговаряте на постове , и достъп да нашите екстри . Регистрацията е бърза,лесна,проста и безплатна .
Тук ще ви споделя малко от моите рецепти с включен снимков материал. Ще се радвам да помогна на всички с каквото мога. И аз съм начинаеща и едва преди 2 седмици някъде почнах да експериментирам с тези рецепти, но мога да кажа, че вече съм се запалила .
Сега малко основни неща
Първо формичките - има ги в много разновидности, аз лично имам ето тази ,която е за 24 броя, има и за 12 броя ,има и за 6 броя, високи, ниски, в различни форми и цветове. На вас остава възможността и късмета какви ще си намерите тук в България. Много зависи и в кой град сте ( Софиянки са с предимство ) . Но по принцип аз лично знам, че такива формички можете да си откриете в МЕТРО, Кауфлан, Пикадили и в по-големи вериги магазини от този сорт. По принцип не са скъпи, на мен тази ми струваше 6 лв. И като сдобиете с такава формичка започва купона. Запасявате с много брашно, бакпулвер, мая на прах, ванилия, сода, яйца и захар, и започва едно лудо пекане
Аз лично обожавам факта, че стават бързо лесно и ужасно вкусни. Без много усилия, без миксери и големи количества яйца ( алергична съм към яйца ) и почти всичко може да се сложи в тях .
Но спирам с приказките и почвам да ви публикувам моите измишльотини
Let's pray for all the lost children Just think of all the lost children, This is for all the lost children Wishing them well, and wishing them home.
Home with their fathers, Snug close and warm, loving their mothers I see the door simply wide open But no one can find thee ------------------------------------------------------------- За Ваньо...ще ми липсваш много,ще те помня винаги.Почивай в мир приятелю.
Мъфини с шоколадови пръчици Мими -------------------------------------------------------------------------------------- Продукти:
250 гр. брашно 1/2 ч.л. сода 2 ч.л. мая на прах 1 яйце 150 гр. захар 125 гр. масло 250 мл. прясно мляко 1 пакетче ванилена захар 70-80 гр. шоколадови пръчици ( можете и да сложите повече зависи колко искате да ви е шоколадово )
--------------------------------------------------------------- Начин на приготвяне Смес 1: В една купа ( по голяма ) слагате пресятото брашно ,содата,маята,ванилената захар, шоколадовите пръчици . Смес 2: В друга купа (по малка ) разбивате с ръчен миксер или вилица яйцето , добавяте захарта , маслото (което аз лично препоръчвам да се изваси предварително от хлдилника за да е по мекичко , същото се отнася и ако замествате маслото с пълномаслен маргарин) и млякото . Правите кладенче в Смес 1 и наливате малко по малко от Смес 2 като едновременно разбърквате . Трябва да се получи хомогенна смес .Аз лично я оставям да престои сместа 10-15 мин. незнам може и да съм си втълпила ама ми се струва че стават по бухнали като я оставя да престои Намазвате гормичката с масло и я запълвате на 2/3 . Печете във фурна предварително загрята на 200 градуса за около 20-23 мин .
Let's pray for all the lost children Just think of all the lost children, This is for all the lost children Wishing them well, and wishing them home.
Home with their fathers, Snug close and warm, loving their mothers I see the door simply wide open But no one can find thee ------------------------------------------------------------- За Ваньо...ще ми липсваш много,ще те помня винаги.Почивай в мир приятелю.
250 гр. брашно 1/2 ч.л. сода 2 ч.л. мая на прах 1 яйце 150 гр. захар 125 гр. масло 250 мл. прясно мляко 1 пакетче ванилена захар 70 гр. Шоколадови пръчици (това се равнява на едно голямо пакетче или 3 малки от 20гр.) 70 гр. Захарни шарени пръчици (това се равнява на едно голямо пакетче или 3 малки от 20гр.) 3 препълнени с.л. какао банан ( аз ползвам ето това ,пробвала съм и с другото с вкус на ягода )
----------------------------------------------------------------------------------- Начин на приготвяне Смес 1: В една купа ( по голяма ) слагате пресятото брашно ,содата,маята,ванилената захар, пръчиците . Смес 2: В друга купа (по малка ) разбивате с ръчен миксер или вилица яйцето , добавяте захарта , маслото (което аз лично препоръчвам да се изваси предварително от хлдилника за да е по мекичко , същото се отнася и ако замествате маслото с пълномаслен маргарин) ,какаото и млякото . Правите кладенче в Смес 1 и наливате малко по малко от Смес 2 като едновременно разбърквате . Трябва да се получи хомогенна смес .Аз лично я оставям да престои сместа 10-15 мин. незнам може и да съм си втълпила ама ми се струва че стават по бухнали като я оставя да престои Намазвате гормичката с масло и я запълвате на 2/3 . Печете във фурна предварително загрята на 200 градуса за около 20-23 мин .
Заглавие: Re: Мъфини,Кексчета или Къпкейкс тук ще си говорим за тях!
Публикувано на: Съб Ное 29, 2008 2:04 pm
Администратор
Регистриран на: Сря Яну 30, 2008 9:41 am Мнения: 607 Местоположение: в дълбоката провинция
Марги, поздравления! Справила си се чудесно! Може да спретнем едно мъфинско парти у вас! Ще ме накараш да се разходя в София до магазина на ул. Кадемлия и аз да си купя такава формичка и да зарадвам мъжете вкъщи! Бях си харесала едни като мидички преди година! Още веднъж поздравления и чакаме нови рецепти!
Аз малко пак съм в безизвестност ,ама довечера като ми остане време ще пусна рецептата за солените и снимки ,а днес мисля да правя с портокал да видим какво ще стане .
А ти Весе защо ще ходиш чак до магазина на Кадемлия , има ли смисъл да дадеш толкова пари за тавичка щото била с форма мидички или на тикви . Де да знам ,аз ли не съм информирана но мисля че струват много повече от тези обикновенните . Хайде ако отидеш после предай инфо как са цените
2 яйца 250 гр. брашно 1/2 пакетче бакпулвер 100 мл. прясно мляко 3-4 с.л. лютеница 2-3 с.л. олио 1 кафяна лъжичка сол маково семе сусам (или каквото си изберете за поръсване) 100 гр. сирене
Приготвяне : ---------------- Яйцата се разбиват с мазнината и се прибавят към пресятото със солта и бакпулвер брашно.Добавя се млякото на части след това сиренцето и накрая лютеницата.(Препоръчвам да бъркате нежно и не много силно със дървена лъжица ) Поставяме сместа в предварително намазнена формичка(Ако пползвате и хартииени формичи намежете и тях за да могат да се отлепят по лесно) , след това поръсваме всяко гнездо с избраното семе (маково,слънчогледово,сусам) .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения